powered by global changemakers
Echipa LD și secretul creării unui manual de succes

V-ați întrebat vreodată cum au reușit dragile muze să realizeze manualul de limba engleză Muse Over? Fiți fără grijă! Ele sunt gata să vă explice cum au putut face acest lucru, care au fost sarcinile pe care le-au avut de îndeplinit, ce provocări au întâmpinat și cum le-au depășit, ce au învățat în urma acestui proiect și, mai ales, ce au de gând să facă în continuare.

Începem cu muzele care au construit bazele conceptului Muse Over - departamentul de Learning Designs. Dar oare cu ce se ocupă un Learning Designer? Este un fel de designer de haine? Face și croitorie? Sau învață să croiască haine? Muzele ne-au lămurit rapid. Principala sarcină a unui learning designer este realizarea unei temelii pe baza căreia manualul a fost construit. Structura manualului Muse Over este mult mai complexă decât a unui manual obișnuit, ceea ce a făcut ca sarcina muzelor să fie mult mai dificilă. Organizarea manualului astfel încât să fie cât mai cuprinzător, ușor de folosit și conceperea  unei palete largi de exerciții și activități care să trezească interesul celor mici au prezentat tot sarcina muzelor de la Learning Designers.

echipa Learning designers

Cuvintele cheie care s-au regăsit constant în mințile muzelor încă de la începutul elaborării manualului au fost:

  • Creativ
  • Personalizat
  • Adaptabil
  • Eficient
  • Provocator

Cum au gândit muzele noastre structura manualului? Muse Over a fost gândit, încă de la început, ca un manual bilingv și este alcătuit dintr-un trunchi comun care conține activități menite a fi parcurse în 10 săptămâni și o parte de choices.

  • Trunchiul comun conține o poveste pe baza căreia au fost elaborate exerciții de reading și writing, conține exerciții de gramatică și vocabular al căror nivel de dificultate crește treptat, conține o parte de teorie, teste pentru verificarea cunoștințelor, provocări zilnice și săptămânale pentru cei mici sub forma unor jocuri distractive.
  • Choices este partea personalizată a manualului, adaptată în funcție de interesele și pasiunile copiilor. Ei vor putea alege dintr-o varietate de subiecte precum natură, mișcare, științe, tehnologie, literatură, teatru, călătorii, muzică, arte plastice iar pe baza acestor selecții vor primi activități specifice preferințelor lor.

Așadar, munca muzelor de la Learning Designers nu a fost prea ușoară. Pe lângă volumul mare de muncă au  avut parte și de numeroase provocări care le-au pus la încercare. Începuturile sunt întotdeauna dificile iar muzele noastre au simțit și ele din plin acest lucru. Adaptarea la munca în echipă, găsirea unui ritm care să funcționeze pentru toată lumea, dubiile care apar în cazul fiecărei decizii - toate acestea au produs câteva săptămâni de haos în department. Totul s-a schimbat în momentul în care muzele au fost dispuse să facă unele compromisuri, s-au mai acomodat unele cu altele și au petrecut tot mai mult timp împreună la interminabilele ședințe săptămânale. Și așa au dispărut neînțelegerile, au apărut și prieteniile, muzele au început să comunice una cu cealaltă și să se sprijine reciproc iar ședințele, chiar dacă  au rămas lungi, au devenit eficiente, și, cel mai important, distractive.

Proiectul Muse Over a fost o oportunitate de creștere și învățare și pentru ele. Au învățat în primul rând să colaboreze una cu cealaltă, să ceară, să primească și să dăruiască ajutor, să fie organizate și să-și plănuiască cu atenție timpul.

Muncă, muncă și iar muncă. Muzele nu ar fi putut să-și ducă la bun sfârșit misiunea fără un program bine organizat. Se pare că acesta este secretul succesului! Importante au fost și atitudinea pozitivă, oamenii cu care s-au înconjurat, pauzele de odihnă, sportul pentru sporirea endorfinelor, desenul și, favoritul tuturor, cititul prin care au putut evada pentru câteva momente pe tărâmuri imaginare.

Se pare că totul s-a încheiat cu bine! Sau nu? Munca muzelor noastre nu s-a oprit. Muse Over este un proiect unic în România. Acesta este motivul pentru care manualul trebuie  să fie cunoscut și primit cu bine de toată lumea. Muzele doresc să organizeze lecții demonstrative, online sau fizice, cu copiii, profesorii sau părinții interesați de utilizarea manualului. Ele speră ca munca lor să ajute cât mai multe persoane să-și îmbunătățească cunoștințele de limbă engleză și să capete încredere în abilitățile proprii.

Cele cinci muze care stau în spatele muncii departamentului Learning Designer - Cătălina, Andreea, Ada, Rebeca și Diana - vă transmit mulțumiri pentru toată încrederea pe care le-o acordați proiectului Muse Over și speră ca aventura în care vor porni copiii prin parcurgerea manualului să fie cât mai distractivă, benefică și rodnică!

Scroll to Top